Mit szősz kis szűcs? Tán szemeteszsákot szősz kis szűcs?

Art of Freedom

Már mondtuk, hogy némely alkotás csak akkor nyeri majd el végső alakját, ha az ötletgazdán kívül más is hozzátesz, az Óriás szövés pedig tipikusan olyan látomás, melyhez elengedhetetlen a fesztiválozók lelkesedése – és ruhái.

keret333333.jpg

Egy hatalmas szövőkeret és rengetegféle anyag – ebből készül a hatalmas rongyszőnyeg, aminek legfőbb célja, hogy a már nem használt műanyag és textilhulladékok újrahasznosításával szülessen valami klassz, maradandó darab.

oriasszoves1_copy.jpg

Napjában több szőnyeg is készül majd és bárki beszállhat az óriás szövés projektbe az ArtZone berkein belül, még csak nem is kell különösebb szövő tudomány: újrahasznosíthatod kidobásra ítélt holmijaidat, legyen szó egy szakadt pólóról, kifakult szoknyáról, lepedőről, de a szövéshez használhatsz zacskókat, beledugdoshatsz a készülő műbe szívószálakat és faágakat is, sőt még PET palackokat is, egy PET palack vágó segítségével. Az óriás szövés így a közös szórakozáson túl bemutatja azt is, hogy tényleg szinte minden újrahasznosítható, az együtt megszőtt 1,5x3 méteres rongyszőnyegeken pedig az ötletgazda, Simon Dorottya szerint közös nagy piknikezést lehet majd rendezni.

 vniernvoeri.jpg

„A szövést a középiskolai tanulmányaim alatt próbáltam ki először és utána több típusú szövési technikát volt lehetőségem kipróbálni. A MOME textiles hallgatójaként, első év végén szakosodunk egy formára és egy struktúrára, ekkor számomra már egyértelmű volt, hogy a szövést választom, mint struktúra specializáció. Főleg saját kézzel készült textileket szövünk a szemeszterek folyamán, ami egy tervezési feladattal párosul. Innen jött tehát a Sziget szövés is. A szövés alapja egy igazán egyszerű folyamat, és nagyon látványos a végeredmény, főleg ha ilyen nagyméretű. Egy ekkora méretet minél több ember csinálja, annál több mindenki egyénisége kerül bele akár csak pár sor leszövésével is, továbbá az újrahasznosítás szempontjából egy igazán hálás feladatnak gondolom. A kreatív újrahasznosítás sokkal szórakoztatóbb, mint használni az erre kijelölt kukákat!”- meséli Dorottya.

 szonyeg.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artoffreedom.blog.hu/api/trackback/id/tr168761894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása