Lehozzák a csillagokat az égből!

Art of Freedom

Egy tájépítész, egy kertész és egy építész hozza le a csillagokat az égből, teszi a szemünk elé a Nagy Göncölt, a Kassziopeiát és az Ökörhajcsárt, amiket a fűben heverve „köthetünk össze”. Mert mi már tudjuk, hol szeded fel a csajt a fesztiválon!

csillagos_egbolt_1.jpg

A Csillagos égbolt egy összeszokott hármas, Pesti Judit, Bodor Péter és Szabó Dániel munkája. A trió tagjai tájépítész, kertész és építész végzettséggel rendelkeznek, így ötvözve a kreativitást a természettel és az építészettel is. A Csillagos égbolt is eme három tényező találkozásából született meg, szeretnék visszahozni azt a tökéletes pillanatot a zsúfolt éjszakában bolyongók számára, amikor minden körülöttünk zajló dologról elfeledkezve belemerülhetünk az égbolt böngészésében, ahol képzeletbeli vonalakkal kötjük össze a csillagokat.

csillagos_egbolt_2.jpg

Alkotásunkkal a figyelmet a csillagokra szeretnénk irányítani, melyek a nyári éjszakákon már egyre nehezebben figyelhetőek meg. Az elmúlt évtizedben az égbolt állapotán a fényszennyezés, a növekvő éjszakai fények sokat rontottak, melynek következtében drasztikusan csökkent a szabad szemmel is látható csillagok száma. Ezért a célunk egy olyan közösségi tér kialakítása, ahol nem csak pihenni, beszélgetni lehet, hanem ami egyúttal felhívja a figyelmet az egyre nagyobb problémát jelentő fényszennyezésre is. A közösségi tér egyes elemei az égboltot, a csillagokat, fényeket és dombokat szimbolizálnak. A pihenőhely központi eleme az égbolt, azaz meglévő, idős fák terebélyes lombkoronái. A fák alá ülő-, és fekvőhelyek, vagyis dombok kerülnek, ahonnan jól láthatóak a csillagok fényei, melyek a földet és az eget összekötve a fák ágairól lógnak egy-egy csillagképet megformálva: a Nagy Göncölt, a Kassziopeiát és az Ökörhajcsárt.”- mesélik az alkotók.

               

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artoffreedom.blog.hu/api/trackback/id/tr998785512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása