Gáztartályokból műalkotás

Art of Freedom

Az újrahasznosítás jegyében készíti installációit Nyirán Márton, akinek művei visszatérő elemei a Sziget Fesztiválköztársaságnak. Mit lehet csinálni egy üres gáztartályból és milyen lesz az ArtZone idei kapuja? Mutatjuk!

Nyirán Márton építész, tervezőművész munkáiba idén harmadik éve futhatnak bele a szigetlakók, de már az Art Of Freedom előtt is alkotott a Sziget számára, 2012-ben a Hello Wood tornádónál és a Colosseumnál volt építésvezető. Tavaly - többek között - üres gáztartályba lehelt új életet, megalkotva ezzel a Yellow submarine-t, a Transformert és a Moon explorert, de neki köszönhettük a PET felhőket is.

img_9593.JPG

img_9591.JPG

Elől ül a masiniszta

Idén - tartályból készült installációi harmadik elemeként - egy klasszikus gőzmozdony is leparkol a fesztiválon, amire fel is lehet majd mászni, és kattogtatni a fényképezőt. „A pályázatok elkészítésekor először a haszontalan tárgy kerül az utamba, majd ebből próbálok létrehozni műalkotásokat: a Transformer kazánokból, a Moon explorer, a Yellow submarine és idén a Gőzmozdony is használaton kívüli gáztartályokból, a harangjáték levágott gázpalack fejekből készült. Üzenetem az, hogy bárki teremthet értéket addig haszontalannak, szemétnek titulált tárgyakból”- meséli Márton.

 

vonat.jpg

16939716.jpg

Kapu a kreativitáshoz: ArtZone

Az ArtZone a kreativitás otthona a Szigeten belül, ahol a legkülönfélébb workshopokon élhetjük ki alkotó fantáziánkat, tesztelhetjük kézügyességünket, legyen szó faipari munkákról, fesztivál ruhák készítéséről vagy festésről. A rétre pedig hatalmas, látványos kapu vezet be minden évben, hogy már az út elején is jelezze, ez egy másik világ, egy „nyugalom sziget” a Szigeten belül is. Az ArtZone kapuja idén Nyirán Márton tervei alapján készül: hatalmas kockákból felépült, nagyméretű térinstalláció, ami egyszerre lesz csalogató és teremti meg azokat a tereket az ArtZone-on belül, amik eddig hiányoztak. Így az ArtZone betűivel díszített kockák árnyékolnak és védenek az esőtől, miközben kiállító- és pihenőtér funkciót is betöltenek, a különféle anyagokkal és tipográfiákkal dekorált kockák. Mindemellett az ArtZone területén is számos Art Of Freedom installáció bújik majd meg, izgalmasabbá téve a „benti” létet.

01_01.jpg

01_03.jpg

02_02.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artoffreedom.blog.hu/api/trackback/id/tr118661390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása