Húzd fel magad! – Colorcube, a legsportosabbak játszótere

Art of Freedom

A Colorcube bizonyára a legsportosabb installáció, tervezői azzal a céllal álmodták meg, hogy a fesztiválozók a sörös korsó mellett a saját testsúlyukat is emelgessék, kiéljék mozgásvágyukat lenyújtsák a fáradalmakat. A tarka sporteszköznél nemzetek közti húzódzkodó verseny is lesz.

csutortok38.jpg

A Hard Body Hanget Csepregi Szabolcs és Erdélyi Tamás alapította öt éve, hogy saját tervezésű eszközeikkel segítsék a sportolni vágyókat, a szabadban és a termekben egyaránt. A saját testsúlyos edzésre tervezett eszközök közül a cube a HBH egyik alapterméke, ami tulajdonképpen egy mobil húzódzkodó rendszer és épp a fesztiválok ihlették, hogy könnyen felállíthatóak legyenek. A cube-ot egyébként már szállítottak Hong Kong-tól Párizsig.

mob_race_2016.jpg

A Colorcube ennek egy speciális változata. Az alapforma egy 2x2m-es négyzet alapú építmény, nyolc oszlopa között pedig tetszőleges áthidalókon végezhetünk gyakorlatokat: húzódzkodón, tolódzkodón, függőleges- és vízszintes létrán, párhuzamos korláton, fekvőtámasz rúdon és ezek variációin.  Az oszlopokat és az összekötő rudak különböző funkciójára a színek is felhívják a figyelmet: az oszlopok matt feketék, míg a funkcionális rudak, - amiken ügyeskedhetünk – narancssárgák lesznek. A Colorcube így kicsit olyan, mint egy mászóka felnőtteknek és nem csak az edzésre kiválóan alkalmas, de összehozza az aktívabb fesztiválozókat is, az installációnál – ha úgy tetszik – szó szerint „együtt lóghatnak” az emberek.

pentek32.jpg

Sőt, a tervezők még egy kis csavarral is készülnek az idei Szigetre, ugyanis nemzetközi húzódzkodó versenyen mérkőzhetnek meg azok a fesztiválozók, akik a sörös korsó mellett saját maguk emelgetésével is edzenek.

Íme egy videó a cube és a Szigetlakók találkozásáról a tavalyi évből:

A Colorcube a Sziget előtt Párizsban lesz bemutatva más színkombinációban egy Nemzetközi calisthenics versenyen.

                                                                            

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artoffreedom.blog.hu/api/trackback/id/tr548733946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása