Art Of Freedom a Szigeten

Art of Freedom

aof_header.jpg

Űrhajóra szállhatunk, UFO családdal fényképezkedhetünk, hóban didereghetünk vagy éppen mesebeli felhőkön pihenhetünk. A Sziget minden szegletén megbújik egy újabb mókás vagy mesés csodavilág, az egyedülálló látvány pedig az Art Of Freedom művészeinek alkotásaiból születik meg minden évben. Mi lesz a kedvenc koncertek közötti helyed, hol hevered ki az előző napi bulikat vagy hol készítesz klassz, kreatív cuccokat az idei Szigeten? Mostantól hétről-hétre megmutatjuk az Art Of Freedom idei legjobbjait.

Idén harmadjára írtak ki pályázatot Art Of Freedom néven, melynek célja, hogy látványos installációk, művészeti alkotások lakják be a Szigetet, kis világokat teremtve a legváratlanabb pontokon. Bár a képzőművészeti alkotásoknak mindig is helye volt a Szabadság Szigetén, pár éve új díszbe öltöztették az egész Fesztiválköztársaságot, és még nagyobb teret kapott a vizualitás. Ennek a hozománya az Art Of Freedom, mely Gerendai Károly főszervező és Ráday Dávid kreatív igazgató fejéből pattant ki: „A Sziget a vizuális összevisszaságtól „a Sziget”, attól, hogy bármerre jársz, mindenféle furcsa dolgot láthatsz. Ezért döntöttük el, hogy kiírunk egy pályázatot a Sziget látványvilágához, a pályázat hatására pedig rengeteg érdekes alkotást, izgalmas projektet, értékes alkotót ismerhettünk meg, akik közül többen visszatérő művészei a fesztiválnak”- meséli Ráday Dávid a kezdetekről.

13078134_1170574372961659_1440527579_o.jpg

Így ma már a Szigeten végigsétálni olyan, mintha csodavilágba pottyantunk volna, ahol világítós esernyők vezetnek végig az úton, óriás szobrok bukkannak elő a sátrak felé menet, tengeralattjáróra szállhatunk és fonallal bevont fák árnyékában hűsölhetünk, némelyik installáció megnevetett, más pedig gondolkodásra késztet. A kreativitás legnagyobb gócpontja ezúttal is az Art Zone lesz, ahol különböző játékos foglalkozások lesznek, ahol teret engedhetsz a fantáziádnak és itt kapnak helyett az érzékenyebb installációk is.

Az Art Of Freedom pályázatára idén kétszáznál is több pályamunka érkezett a világ minden pontjáról dizájnerektől, képzőművészektől, fényszobrászoktól vagy éppen lelkes „amatőröktől”, hogy legvadabb elképzeléseik a fesztivál idejére testet öltsenek. A felhívás szerint olyan terveket vártak, amik illeszkednek a Fesztiválköztársaság szellemiségébe, lehetőleg természetes anyagokból készülnek, nem környezetszennyezőek, időjárás-és fesztiválállók, nem balesetveszélyesek és legfőképp látványosak. Így 2016-ban majd’ száz installáció díszíti a köztársaság tereit, a művek némelyike pedig csak akkor lesz teljesen kész, ha maguk a szigetlakók is „besegítenek” kreatív ötleteikkel, így egy kicsit mindenkié lehet az alkotás.

A legizgalmasabb tervek augusztus 10. és 17. között kelnek életre a Szigeten, ezen a blogon pedig bemutatjuk a nyertes alkotásokat és beleshetsz a színfalak mögé is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artoffreedom.blog.hu/api/trackback/id/tr938384482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása