Mesemocsárban lépkedve frissítheted fel magad a Szigeten

Art of Freedom

Idén az ivókutak körülötti pocsolya egészen új értelmet nyer: színes köveken, óriás kacsákon lépkedve közelítheted meg a hűsítő forrásokat, beléphetsz a Mesemocsárba, a sátrak közötti utadat pedig egy világító Halraj fogja kísérni, hála Grünfelder Judit fantáziájának, akinek színes lampionjai immáron 16 éve világítanak a Sziget Fesztiválon.

halraj2015grunfelderjudithealium_deko.jpg

Grünfelder Judit rutinos Szigetre járó, idén lesz 16 éve, hogy NeoLux művész csoportjukkal libegő lampionokkal teszik fényesebbé a fesztivált. A művésznőt azonban más módon is megihlette a Szabadság szigete: 2014-ben pályázott először az Art Of Freedom pályázatára Halraj című munkájával, ami annyira népszerű lett, hogy ezúttal harmadjára „úsznak” ki a halak, hogy megvilágítsák a Szigetlakók sátrak közötti útvonalait, de idén egy újabb alkotásával, a Mesemocsárral is találkozhatunk.

koncept_latvanyterv_halraj_fenyinstallacio-3.jpg

Judit Art Of Freedom-os munkáit egy-egy alapprobléma inspirálta, melyek saját élményeire épültek: „A Lampionokat és a Halrajt a világítás hiánya, az infrastruktúra fejlesztése hívta életre. Szerettem volna bevilágítani a Sziget kanyargó ösvényeit, amik távol esnek a forgalmasabb útvonalaktól. A mesemocsár segíti az ivókutak használását a látogatóknak. A primér igények kielégítése mellett vizuális, emocionális élményt szeretnék nyújtani a felhasználóknak. Munkáim egy fiktív világba vezetnek el, ahol feloldódhat és elkalandozhat a felhasználó. A Sziget "élettere" és " üzenete" lehetőséget ad arra, hogy a látogatók befogadják, szeressék és élvezzék az általam megálmodott tereket. Használják őket, játszanak velük, oldódjanak fel bennük. – Mesél műveiről. - Az élet értelme a játék boldogsága, ami komoly dolog.”

Grünfelder Judit üvegművészként végzett a Magyar Iparművészeti Egyetem üveg szakán, így installációi mellett üvegmunkái, design ékszerei is megérnek egy-egy pillantást. Ha szeretnétek találkozni Judit munkáival, az ELEVEN Tavasz 1 Művész 1 Porta program keretein belül a Faur Zsófi Galériában ismerkedhetek meg két alkotásával – ezekre május 7-én licitálni is lehet a Gellért Hotelben – Astronauta D458 üvegékszereit és üvegmunkáit pedig az ELEVEN Tavasz Design vásárán veheted szemügyre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artoffreedom.blog.hu/api/trackback/id/tr438686780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása