Kivirágzik a Sziget „I” betűje

Art of Freedom

Befonták Budapest legnépszerűbb tereit, kidíszítették a 49-es villamos és a gyermekvasút egy-egy kocsiját, de a fákat is felöltöztettek a Budapest Park és a Morrison’s Liget kertjében, a Sziget Fesztiválra pedig idén negyedjére térnek vissza a Fonalgerillák.

ftgws140.jpg

A Fonalgerillák csapata 2011 óta köti be a város köztereit, támadnak le villamosokat, fákat, oszlopokat, hogy kézi kötéssel és horgolással megszépítsék azokat.  A budapesti csoport jelenleg körülbelül 25 tagot számlál, otthonülő anyukától kezdve, az egyetemistán át egészen a főorvosig, minden területről és korosztályból vannak köztük lelkes gerillakötők. A Fonalgerillák előző két évben az Art Of Freedom keretein belül a Fröccskert 28 fáját bújtatta kézzel kötött ruhákba, idén pedig egy nemzetközi fonal virágoskertet is „elültetnek” a fesztiválozók segítségével.

Hogy miként? Az emblematikus Sziget felirat „I” betűjét varázsolják zöld mezővé a Fonalgerillák, melyre a szigetlakók a világ minden tájáról elhozhatják a saját kötött-horgolt virágaikat, melyeket a gerillákkal együtt tűzhetnek fel a fonott alapra, így kicsit mindenki otthagyhatja a kézjegyét a Sziget jelképén.

A képre kattintva a galériában megnézheted a Kötött Fröccskert többi alkotását is

Természetesen a szigetlakók ezúttal is hűsölhetnek majd a színes törzsű fák tövében, a Kötött Fröccskertben. Sőt, idén - extra látványelemként - az éjszakai órákban minták fognak kirajzolódni a kötött felületen, hála a fényvisszaverő fonalaknak, melyek vaku hatására fényes alakzatokként jelennek meg a képeken.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artoffreedom.blog.hu/api/trackback/id/tr228680842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása